1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Boerenquiche

Boerenquiche

Door: marjolijn123

  • Nederlands,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-04-2004

Ingrediënten 5 personen


5 stuks eieren
600 gr. prei
300 gr. creme fraiche
200 gr. kaas, Goudse, geraspte
150 gr. spek, mager, in dobbelsteentjes
1 stuk ui, gesnipperde
2 el. olijfolie
Nootmuskaat
Zout
Peper


Verder heb je nodig


Een ovenschotel. Montignac-tip: let erop dat u in fase 1 met mate olie gebruikt!


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte. In stukken van 1 tot 2 cm. snijden. Bak de spekjes op zacht vuur uit, tot ze het meeste vet kwijt zijn. Warm houden.

Bereidingswijze

Fruit op zacht vuur de gesnipperde ui en in stukken gesneden prei in de olijfolie. Laat alles 20 minuten afgedekt stoven. Af en toe roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Klop de eieren met de creme fraiche en breng het mengsel op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Kaas, spekjes, uien en prei (zonder kookvocht) toevoegen en goed dooreen mengen. Giet het mengsel in een ingeoliede ovenschotel en bak het 40 minuten au-bain-marie in de warme oven.

Serveertip

Lauwwarm opdienen als bijgerecht of voorgerecht, eventueel met een groene of samengestelde salade. Bron: ReceptenWeb



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marjolijn123
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top