Zalmfilet met spekjes uit de wok

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-04-2004

Lekker en makkelijk hoofdgerecht voor 4 pers.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 stuk zalmfilet (+- 600 a 800 gr)
- 100 gr. ontbijtspek
- 4 el. olijfolie
- 50 gr. boter
- 1 courgette
- 2 bossen lente-uitjes,
- 1 gele paprika,
- 1 gehakte teen knoflook,
- witte gemalen peper
- zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snij de zalmfilet in blokjes en de courgette en de paprika in reepjes, ontbijtspek in dobbelsteentjes , lente-uitjes in ringetjes

Bereidingswijze

Bestrooi de zalmfilet met peper en zout.

Verhit de wok met de olijfolie en het klontje boter. Bak hierin de zalmblokjes snel in circa 5 minuten rondom bruin. Neem de vis uit de wok en houd ze warm.

Fruit in de wok stukjes ontbijtspek, voeg daar de courgette aan toe en laat dit al roerend een paar minuten bakken. Voeg vervolgens de lente-uitjes, de gele paprika en de knoflook toe. Blijf steeds roeren. Voeg na een paar minuten de zalm toe en roer dit voorzichtig om. Na een paar minuten is alles goed warm en kan de vis met de groente geserveerd worden.

Serveertip

lekker met rijst of (verse) tagliatelli

Laatste reacties

8beertje8 avatar
8beertje8 01-06-2005

Heerlijk recept! Ook een lekkere combinatie die zalm met ontbijtspek. We hebben er allemaal van gesmuld. Wel heb ik er zelf nog 2 groentenbouillonblokjes aan toegevoegd. Groetjes, Edith

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten