1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Calzone

Calzone

Door: jacoba_b

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-04-2004

Ingrediënten 2 personen


1 pak mix voor pizzabodem(Honig), 4 eetlepels olijfolie, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 40g pijnboompitten, 5 takjes peterselie, 200g rundergehakt, 200g roerbakgroenten,1/2 pakje tomaten fritto(Heinz), cayennepeper, paar druppels citroensap.


Verder heb je nodig


Bakpapier


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereid 1 pak mix voor pizzabodem(Honig) met 250ml water en 2 eetlepels olijfolie, volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm de oven voor op 220?C(hetelucht 200?C). Bekleed een bakplaat met bakpapier. Pel 2 uien en snij ze in ringen. Pel 2 teentjes knoflook en snij ze in plakjes. Rooster 40g pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Was en hak 5 takjes peterselie. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak hierin 200g rundergehakt rul. Voeg de ui, knoflook en 200g roerbakgroenten toe aan het gehakt en bak ca. 4 minuten. Roer 1/2 pakje tomaten fritto(Heinz), pijnboompitten en de peterselie door het gehakt. Breng op smaak met cayennepeper en een paar druppels citroensap. Rol het deeg uit tot een grote lap. Verdeel het gehaktmengsel over de helft van de pizzabodem en laat de randen vrij. Maak de deegranden nat met een beetje water en vouw de pizza dicht. Druk de randen goed aan. Bak de pizza midden in de oven in ca. 25 minuten gaar en goudbruin.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jacoba_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top