1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gratin du Jabron

Gratin du Jabron

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-04-2004

Ingrediënten 2 personen


300g aardappels (bintjes)
80g boter
0,25l room (koksroom)
1 teentje knoflook
2 soeplepels geraspte kaas (gruyere)


Verder heb je nodig


Ovenschaal, koekepan


Een eenvoudige bijzonder smakelijke aardappelgratin van Jany Glaize restaurant la Bonne Etape- Chateau-Arnaux

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was en schil de aardappels en snij ze in plakjes.(niet te dun)
Hak de knoflook fijn.

Bereidingswijze

Bak de plakjes aan beide zijden goudbruin in de boter op een zacht vuur en strooi er zout en peper over.
Hevel de plakjes over in de ovenschaal en meng er de fijngehakte knoflook en de kaas doorheen.
Schenk de room erover en zet de schaal ongeveer 10 minuten in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sophie1215
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top