Tjauw min

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 07-04-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
750 gr.mie
3 kippepoten
500gr kipfile mag minder
4 teentjes knoflook
50 gr fijne tauge
1 bos kaisoi/paksoi
1 stuk zandpeen ? 5 cm
1 stukje gember 2/5 cm
2 verse kippen fatsjongs
bos uitjes met loof
1 ui
cognac
oestersaus of ketjap (Chinese)
1/2 theelepel chinese poeder (all spieces)ketjap
kippebouillon blok
olie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

de kippepoten wassen marineren in 4 eetlepels oestersaus of ketjap de geraspte gember 2 teentjes fijngewreven gember zout peper vetjin/adjinomoto 1 eetlepel congac mes puntje chinese poeder.liefst een dag van te voren marineren. in een braadslee in de oven doen met drie lepels olie overgieten en gaar braden. de zelfde kruiden gebruiken voor de in kleine stukjes gesneden file alleen een klein beetje suiker toevoegen .

Bereidingswijze

de mie koken volgens de aanwijzingen.


de peen schillen en in flinterdunne scchijfjes snijden de ui snijden de kaisoi/paksoi schoonmaken en snijden het harde gedeelte fijn het blad grof.

de file?in 4 lepels olie bakken samen met de ui en het bouillon blokje als het vlees gaar is de peen harde gedeelte van de kaisoi/paksoi meebakken .na enkele minuten de tauge het loof van de bosuitjes (fijn gesneden) en het loof van de paksoi/kaisoi meebakken en blijven roerbakken. tenslotte de mie en fijn gesneden bos ui toevoegen en al roerend verwarmen.indien gewenst meer oestersaus peper en zout toevoegen.

de fatsjons 10 min. in heet water wellen
de kippe poten in 5 stukken hakken . de fatsjong in plakken snijden .ees


De tjauwmin garneren met de kip ,fatstjong en wat gebakken ei

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten