Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Paella
  6. Paella a la valenciana

Paella a la valenciana

Door: defrens

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-04-2004

Ingrediënten 4 personen


250 g witte bonen (gedroogd);
1 kip;
zout;
peper;
12.5 cl olijfolie (extra vierge);
1 ui;
2 teentjes knoflook;
4 tomaten;
12.5 dl kippenbouillon;
250 g prinsessenboontjes;
0.5 g saffraandraadjes;
2 takjes rozemarijn;
500 g rijst;
1 citroen



Deze paella is zonder vis!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwijder eventuele ongerechtigheden uit de bonen en spoel ze onder de kraan. Doe ze in een kom en giet er zo veel koud water over dat ze royaal onderstaan. Laat een nacht in de koelkast weken.
Giet de bonen de volgende dag af en doe ze in een pan. Giet er zo veel koud water over dat ze 7 cm onderstaan. Breng op een hoog vuur aan de kook, draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat circa 1 uur zachtjes koken tot de bonen gaar zijn. Neem de pan van het vuur, giet af en zet de bonen dan even weg.

Bereidingswijze

Spoel de stukken kip onder de koude kraan, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper. Verhit de olijfolie in een paellapan of een zeer grote Koekenpan. Doe de stukken kip in de olie en laat ze in 5 tot 8 minuten rondom goudbruin bakken. Schep ze met een schuimspaan uit de olie, doe ze over op een bord en zet dat weg.
Doe de ui, knoflook en tomaten in de overgebleven olie in de pan en bak ze in circa 10 minuten onder af en toe omscheppen op een matig vuur gaar.
Doe de stukken kip terug in de pan, giet er de bouillon over en laat, zonder deksel, 10 minuten zachtjes koken. Voeg de witte bonen, sperziebonen, saffraan en het weeknat, de rozemarijn en rijst toe en schep alles goed om. Laat het mengsel, zonder deksel en zonder te roeren, circa 20 minuten sudderen op een matig vuur tot de rijst bijna gaar is en het vocht bijna geabsorbeerd is. (U kunt de pan ook onafgedekt 20 minuten in een op 165?C voorverwarmde oven zetten.) Zorg ervoor dat het mengsel niet te snel kookt of aanbrandt. Beeindig het kookproces wanneer de rijst nog net niet gaar is. Die zal tijdens het rusten nog verder garen en het laatste vocht opnemen. Leg het deksel op de pan en laat 5 tot 10 minuten staan.

Serveertip

Serveer de paella direct uit de pan. Garneer met partjes citroen.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top