1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Gestoofde kip op Italiaanse wijze

Gestoofde kip op Italiaanse wijze

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2004

Ingrediënten 4 personen


1 kip van ca. 1 kg.zoutpeper50 gr. boter1 ui, genipperd1 teentje
knoflook, geperst3 1/2 dl. kippenbouillon350 gr. tomaten2 eetl. tomatenpuree
1 eetl. gehakte peterselie1 theel. gedroogde Italiaanse kruiden1 eetl. maizena1
dl. kookroom


Verder heb je nodig


N.B. Deze foto is van een kipgerecht met tomatensaus, gemaakt met filets. Hij hoort dus niet bij deze, hele, kip.


Een, op de traditionele manier, gestoofde kip met een heerlijk, romige tomatensaus.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bestrooi de kip van binnen en van buiten met wat zout en peper.Verhit de boter in een
pan en bak hierin de kip snel rondom bruin.Voeg de ui en de geperste knoflook toe, en
fruit deze circa 2 minuten mee.Schenk de bouillon in de pan, voeg de tomaten,
tomatenpuree, de peterselie en de kruiden toe.Breng alles aan de kook, temper het vuur en leg het deksel op de pan.Laat dit ongeveer 45 minuten zachtjes stoven tot de kip gaar is.

Bereidingswijze

Leg de kip op een schaal en houd hem warm.Pureer het kookvocht (staafmixer of keuken
machine).Breng in een pannetje de gepureerde saus aan de kook.Leng, in een kommetje,
de maizena aan met de kookroom en bind hiermee de saus.Laat de saus nog circa 5
minuten zachtjes koken.Schenk wat van de saus over de kip, en geef de rest
er in een kom bij.

Serveertip

Serveer met, bijvoorbeeld, rijst en gestoofde venkel.Eet smakelijk !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top