1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Veloute

Veloute

  • Frans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-04-2004

Ingrediënten


40 gram boter - 40 gram bloem - 3/4 liter visbouillon


Verder heb je nodig


Pan - schuimspaan


Basissaus voor witte wijnsaus van Bocuse

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een pan, voeg gelijk gewicht aan bloem bij.Roer door elkaar en laat dit mengsel 15 minuten zachtjes stoven, zonder bruin te worden, onder voortdurend roeren met een houten lepel.Laten afkoelen om klontjes te vermijden en onder goed kloppen in kleine hoeveelheden het gewenste kokende vocht toevoegen (kan ook vlees-kippen-of wildbuillon zijn of melk).
Nog steeds kloppend aan de kook brengen en 35 minuten op heel zacht vuur laten koken, zo dat het oppervlak nauwelijks rimpelt.
Tijdens het koken vormt zich een vlies op de soep, de veloute. Dit moet van tijd tot tijd, samen met de onzuiverheden van de gekookte bloem en boter die boven komen drijven, worden afgeschuimd.Na de kooktijd de veloute door een doek zeven en opnieuw aan de kook brengen. Als U soep wilt maken de gewenste puree toevoegen en van het vuur af binden met eigeel en room, die eerst met een kleine hoeveelheid veloute worden losgeklopt om te voorkomen dat de eidooier schift.Voortdurend blijven kloppen tot de soep ca. 85 graden is. Niet meer laten koken.Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g


Reacties (0)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van thea_g
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top