Slagroomsoesjes

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2004
  • Slagroomsoesjes

    Slagroomsoesjes

    Slagroomsoesjes

Lekker bij koffie of thee

Deel dit recept

Ingrediënten
LET OP:
Deze verhouding precies aanhouden:
1/4 liter water,
100 gram boter,
snufje zout,
125 gram bloem,
4 eieren
Voor de vulling:
1/4 liter slagroom,
2 eetlepels suiker,
eventueel slagroomversteviger
Poedersuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 2471,62 kcal
Koolhydraten 141,05 g
Eiwitten 47,05 g
Vetten 189,93 g

Bereidingswijze

Water, boter en zout in een pan aan de kook brengen. De bloem onder voortdurend roeren er in strooien. De pan zo lang op het vuur houden en zo lang blijven roeren tot zich een bal vormt. Deze bal overdoen in een beslagkom en er direct een ei doorheen kneden. Door de wat afgekoelde massa de eiren een voor een mengen. Het deeg moet glanzen.
Laat het deeg 1/2 uur rusten. Doe het dan in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik (of leg bakpapier op het bakblik). Bak de soesjes ong. 30 minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 200?C. Na het bakken de soesjes aan de onderkant open knippen en verder laten afkoelen.
Sla de slagroom stijf met suiker en eventueel slagroomversteviger, doe het in een spuitzak en vul de soesjes ermee.Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker.
In koelkast bewaren!

Serveertip

Je kunt er uiteraard ook grote soezen van maken!

Laatste reacties

thierryvantveen avatar
thierryvantveen 15-11-2015

Was erg lekker

xxcelinaxx avatar
xxcelinaxx 17-10-2014

je kan er ongeveer 30 soezen mee maken

Veertje11 avatar
Veertje11 05-03-2014

Voor hoeveel Soesjes is dit ongeveer?

Beppy7 avatar
Beppy7 26-01-2014

Toevallig kwam ik hier dit recept tegen. Vandaag gemaakt echt heerlijk !!! Ik laat ze alleen de eerste 10 min. in de oven afkoelen (deze uit en deur een stukje open) dan weet je zeker dat ze niet inzakken.

JoelleP avatar
JoelleP 12-07-2013

Voor hoeveel soesjes is dit ongeveer? (uitgaande van het formaat van de supermarktsoesjes) Alvast bedankt!

xrubyriezebos avatar
xrubyriezebos 25-05-2013

Hai ! Ik zou deze graag willen maken, maar kan je hem ook gewoon vullen met een spuitzak of moet je hem echt doorknippen ?

lageveld avatar
lageveld 26-12-2012

Prima recept hoor! Kan weinig bij mis gaan. Bij gebrek aan een spuitzak was het wel even improviseren. Goede reden dus om toch maar eens zo`n ding aan te schaffen.

Kortlevers avatar
Kortlevers 17-11-2012

Deze soesjes zijn inderdaad erg lekker, echt een aanrader!

tamara_71 avatar
tamara_71 13-12-2010

Vandaag uitgeprobeerd en in 1 woord "Heerlijk". Aan deze soesjes zit tenminste smaak. We hebben met ons hele gezin heerlijk genoten van jouw recept. Bedankt!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten