1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Soezen
  5. Slagroomsoesjes
  6. Slagroomsoesjes

Slagroomsoesjes

  •  , Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2004

Ingrediënten


LET OP:Deze verhouding precies aanhouden:1/4 liter water,100 gram boter,snufje zout,125 gram bloem,4 eierenVoor de vulling:1/4 liter slagroom,2 eetlepels suiker,eventueel slagroomverstevigerPoedersuiker



Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes
Slagroomsoesjes

Lekker bij koffie of thee

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Water, boter en zout in een pan aan de kook brengen. De bloem onder voortdurend roeren er in strooien. De pan zo lang op het vuur houden en zo lang blijven roeren tot zich een bal vormt. Deze bal overdoen in een beslagkom en er direct een ei doorheen kneden. Door de wat afgekoelde massa de eiren een voor een mengen. Het deeg moet glanzen.Laat het deeg 1/2 uur rusten. Doe het dan in een spuitzak en spuit kleine hoopjes op een ingevet en met meel bestoven bakblik (of leg bakpapier op het bakblik). Bak de soesjes ong. 30 minuten in een voorverwarmde (hetelucht)oven op 200?C. Na het bakken de soesjes aan de onderkant open knippen en verder laten afkoelen.Sla de slagroom stijf met suiker en eventueel slagroomversteviger, doe het in een spuitzak en vul de soesjes ermee.Leg ze op een mooie schaal en bestrooi ze met poedersuiker.In koelkast bewaren!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Je kunt er uiteraard ook grote soezen van maken!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinkooktook


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van karinkooktook
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top