1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Luilakbolletjes

Luilakbolletjes

  • Nederlands, Brood
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-04-2004

Ingrediënten


1 kilo bloem5 dl. tot 7,5 dl. melk60 gram gistwat suiker250 gram gesmolten boterietsje zout400 of 500 gram rozijnen5 theelepels kaneel1 geklopt ei om er overheen te doen voor het bakkenkeukenstroop



Dit is een recept dat nog geregeld gemaakt wordt in de Zaanstreek, de zaterdag voor Pinksteren (Luilak). U kunt het maken wanneer u maar wilt, zo ook met verjaardagen of Sinterklaasfeest.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een deeg van de bloem, gist met wat lauwe melk en theelepeltje suiker en de gesmolten boter, plus wat zout.Laat het geheel ca. 15 minuten rijzen.
Intussen de rozijnen goed wassen en uit laten lekken.Meng nu de rozijnen met het kaneel door het deeg.Maak dan bolletjes. Druk ze daarna iets plat en knip ze aan de bovenkant in.Leg ze nu op een ingevet bakblik en laat het geheel nog 15 minuten rijzen.
Smeer ze in met het losgeklopte ei.Zet het bakblik in een voorverwarmde oven. Laat de bolletjes in ca. 15 minuten gaar en bruin worden.De luilakbolletjes warm met keukenstroop serveren.

Serveertip

Recept van Jeanette.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pinksterblom


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pinksterblom
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top