Babi pangang
- Indonesisch, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 06-04-2004
Ingrediënten 4 personen
Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizenaVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 417,41 kcal |
Koolhydraten | 36,68 g |
Eiwitten | 46,94 g |
Vetten | 8,49 g |
Benodigdheden
Oven, ovenschaal,koflookpers, vergiet, platte vleesschaal.Voorbereiding
Snijd de ui klein. Meng ui, knoflook uit de pers, djahe, olie, ketjap, citroensap door elkaar. Laat hierin het vlees ca. 1 uur marineren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze
Zet het vlees met de marinade op en laat het op een laag vuur gaar stoven. Eventueel wat water toevoegen tijdens het stoven. als het vlees gaar is, dit in een ovenschaal doen Klein beetje vocht van het braden op de bodem Deze in de voorverwarmde oven zetten. na ca. 15 minuten heeft het gerecht een bruin korstje. Laat de atjar uitlekken. Maak de saus door alles in een pannetje onder goed roeren warm te maken en te binden met maisena.
Serveertip
Leg op een platte vleesschaal eerst de atjar, dan het vlees en daarover heen een gedeelte van de saus. Serveer de rest van de saus appart. Lekker met witte rijst of met nassi of bami maar dan zonder vlees klaar gemaakt.
Laatste reacties
Prima recept !! Het eerst braden en stoven en dan ook nog even grillen maakt deze babi pangang lekker en krokant.
Heb van jouw recept, shame on me, de luie-wijven-variant gemaakt, maar het was superlekker ! Heb het vlees bereid in de wok na het marineren, maar had jammer genoeg geen citroen, dus dat is twee el rijstazijn geworden. Daarna heb ik alles voor de saus erbij gedaan en de atjar met sap en laten pruttelen. Wat gebonden met aardappelzetmeel en was heerlijk. Heb alleen wat suiker moeten bijvoegen, want je proefde iets te hard de azijn vond ik. Denk dat dit ook wat komt doordat ik het sap van de atjar erbij gedaan heb. Dus volgende keer minder azijn en dan zit het helemaal goed. Knapperige heb je dan echt wel niet, maar dit is op een mum van tijd klaar(had van die blokjes nasi/bamivlees gekocht in de jumbo) Bedankt voor het heerlijke recept !
Een heerlijk gerecht! Deze ga ik zeker vaker maken!
Hoi, ik neem je recept graag mee aangezien je heel veel lovende reacties hebt gekregen. Bedankt, groetjes Adeline
Een heerlijk recept. Ik ga het nu voor de 2e keer maken.
Heerlijk recept! Wel een tip: gebruik Procureurlapjes ipv gewone varkenslapjes
echt heerlijk recept! met ingrediënten die je `toch allemaal hebt staan...`. Beter dan de chinees, das zeker!
Perfect recept! Ik weet zeker dat ik deze vàker ga koken, echt aanradertje.
Beste Nariam, Het recept was een grote vrrassing. Heerlijk! heb al eerder babi pangang gemaakt, maar deze doet de afhaalchinees verbleken. Volgende keer doe ik er meer uien bij en ook paprika om wat meer groente erbij te krijgen. Ook de saus is heerlijk!
Gezien alle lovende reacties, ga ik dit vandaag maar eens proberen. Het water loopt me al in de mond. Bedankt Nariam.