1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Ingelegde groente
  5. Atjar
  6. Babi pangang

Babi pangang

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-04-2004

Ingrediënten 4 personen


Voor het vlees: 800 gram varkenslapjes, 1/2 ui, 2 teenjes knoflook, 3 theelepels djahe, 2 eetl olie, 4 eetlepels ketjap manis, sap van 1/2 citroen, potje atjar thampoer. Voor de Pangangsaus: 4 dl water, 1 of 2 theel. sambal, koflookpoeder, 1 eetl. citroensap, 1 klein blikje tomatenpuree, 4 eetlepels donker bruine basterd suiker, 2 eetl. gembersiroop of 1 - 1 1/2 eetl. djahe, 4 eetl. tomatenketchup, maizena


Verder heb je nodig


Oven, ovenschaal,koflookpers, vergiet, platte vleesschaal.


de lapjes net uit de oven

grilllapjes

grilllapjes
de lapjes net uit de oven

grilllapjes

grilllapjes
Babi pangang
Babi pangang
Babi pangang
Babi pangang
Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de ui klein. Meng ui, knoflook uit de pers, djahe, olie, ketjap, citroensap door elkaar. Laat hierin het vlees ca. 1 uur marineren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Bereidingswijze

Zet het vlees met de marinade op en laat het op een laag vuur gaar stoven. Eventueel wat water toevoegen tijdens het stoven. als het vlees gaar is, dit in een ovenschaal doen Klein beetje vocht van het braden op de bodem Deze in de voorverwarmde oven zetten. na ca. 15 minuten heeft het gerecht een bruin korstje. Laat de atjar uitlekken. Maak de saus door alles in een pannetje onder goed roeren warm te maken en te binden met maisena.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Leg op een platte vleesschaal eerst de atjar, dan het vlees en daarover heen een gedeelte van de saus. Serveer de rest van de saus appart. Lekker met witte rijst of met nassi of bami maar dan zonder vlees klaar gemaakt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nariam


Reacties (22)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nariam
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top