1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. rundersates met citroengras

rundersates met citroengras

Door: coccy

  • Aziatisch,
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2004

Ingrediënten 4 personen


- 600 g stoofvlees
- 2 tot 3 stengels citroengras, schoongemaakt en fijngehakt
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1 tot 3 Thaise pepers of jalapenopepers, schoongemaakt en fijngehakt
- 15 g gehakte verse koriander
- 3 theelepels gemalen koriander
- 3 el bruine suiker
- 75 ml vissaus of sojasaus
- 60 ml citroensap
- 4 el olijfolie


Verder heb je nodig


- barbecue
- bamboe prikkers, 1 uur in koud water geweekt en uitgelekt


Deze kleine vleesspiesjes zijn in geheel Zuidoost-Azie populair en hun pittige smaak en kleine formaat maken ze tot een ideaal voorgerecht. De sate is pittig gekruid met een mengsel van citroengras, knoflook, Spaanse peper en Aziatische vissaus en besprenkeld met koriander.

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Maak de marinade: doe het citroengras, knoflook, rode peper, koriander en bruine suiker in een vijzel of Keukenmachine en vermeng tot een grove massa. Werk de gemalen koriander, de vissaus, het citroensap en 2 el olie erdoor.
- Maak inkepingen in de stooflap, snijd hem in dunne, lange reepjes en rijg de repen aan de spiezen. Leg de spiezen in een ondiepe schaal. Giet de marinade over het vlees en laat 30 minuten intrekken, waarbij u de spiezen draait voor een gelijkmatige verdeling van de marinade.

Bereidingswijze

Leg de sates op de Barbecue. Gril het vlees en bedruip het met de resterende olie tot het vlees gaar is, 1 tot 2 minuten per kant.

Serveertip

Leg de sates op een schaal en bestrooi ze met de nog overgebleven verse koriander.
Lekker met komkommersalade



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coccy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top