KIP K'DRA

  • Marokkaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2004

Kip met kikkererwten en uien

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor 2 flinke kippen:
1 glas vol kikkererwten (1 nacht laten weken en pellen),
1 1/2 kilo uien,
klein bosje gehakte platte peterselie,
200 gram roomboter,
1 theelepel saffraan,
2 theelepels zwarte peper,
zout naar smaak.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote kookpan

Voorbereiding

Snijdt de kippen in stukken en doe die in een grote kookpan. Voeg het zout, de peper, de saffraan, de boter, 2 in plakjes gesneden uien en de kikkererwten toe.
Bedek het geheel met 2 grote glazen water.

Bereidingswijze

Breng alles met het deksel op de pan aan de kook en laat de kip op een matig vuur stoven. Draai de stukken af en toe om. Voeg, als dat nodig is, nog wat extra water toe.
Als de kippen zo gaar zijn dat het vlees gemakkelijk van de botten loslaat, haal ze dan uit de pan en voeg aan de achtergebleven bouillon de rest van de uien in plakjes gesneden, de gehakte peterselie, een beetje zout en een beetje saffraan toe. Schudt de pan om alles goed te vermengen en laat zachtjes stoven.
Als de uien gaar maar nog stevig zijn, haal de pan dan van het vuur.
Doe de stukken kip weer terug in de pan en verwarm het geheel nog een keer goed.

Serveertip

Schep de stukken kip op een mooie schaal en bedek ze met de uien en de kikkererwten.
Dien op met Marokkaans brood.

Laatste reacties

sjaima avatar
sjaima 16-02-2006

het smaakte heerlijk en het was een keer wat anders echt toppie!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten