1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zandkoekjes met koffieglazuur

Zandkoekjes met koffieglazuur

Door: chaootje

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-04-2004

Ingrediënten 25 personen


200 g tarwebloem + extra om uit te rollen
snufje zout
100 g witte basterdsuiker
150 g koude boter, in stukjes
150 g poedersuiker, gezeefd
2-3 el versgezette extra sterke DE koffie mocca royal, afgekoeld



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer de bloem met het zout en de suiker door elkaar.
Voeg de boter toe en snijd het met twee messen door het bloemmengsel totdat een rul kruim ontstaat.
Kneed alles met koele hand tot een soepel deeg en laat het ? 30 min. verpakt in huishoudfolie rusten.
Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit tot en lap van 3-4 mm dikte en steek er met een uitsteekvorm of glas koekjes uit. Kneed de restjes tot een bal en rol hem uit. Steek ook hier weer koekjes uit. Ga door tot al het deeg is opgebruikt.
Leg de koekjes op met bakpapier beklede bakblikken en bak ze in een voorverwarmde oven (175 ?C) in ? 15 min. mooi bruin en gaar.
Roer een heel dik glazuur van de poedersuiker en de koffie en bestrijk de afgekoelde koekjes ermee.

Bron

C1000



Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top