1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Koreaanse keuken
  5. Hong hap cho

Hong hap cho

Door: reve51

  • Koreaans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2004

Ingrediënten


500 gr. mosselen, schoongemaakt1 eetl. gembernat4 eetl. sojasaus2 eetl.
suiker2 eetl. sake of rijstwijn2 eetl. water1 theel. sesamzaadjes1 theel.
sesamolie



Korea; Mosselen in gember-sojasaus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kook de mosselen, heel kort, in 1 1/2 deciliter water.Als ze open gaan, in een vergiet
doen en uit de schelp nemen.Gooi de schelpen weg, en zet de mosselen even opzij.

Bereidingswijze

Doe sojasaus, gembernat, suiker, sake en water in een pan en breng het aan de kook.Als
het gaat bubbelen doe je er de mosselen bij.Laat het op matig vuur pruttelen tot de
mosselen het vocht hebben opgenomen.Roer er de sesamolie door.

Serveertip

Doe de mosselen in een kleine schaal en bestrooi ze met de sesamzaadjes.Eet smakelijk !



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van reve51
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top