Gehaktballen met Satesaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2004

Gehaktballen met Satesaus, sperziebonen en rijst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
300 gr snelkookrijst. 1 beschuit. 500 gr half om half gehakt. 1 ei. 1 el sambal oelek. 2 el boter of margarine. 500 gr Sperziebonen
400 gr Satesaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Kook de rijst volgen de gebruiks aanwijzing. Verkruimel het beschuit. Meng het gehakt met zout, ei, beschuit en sambal naar smaak. Maak ballen van het gehakt (hou ze klein om ze sneller te kunnen bakken). Smelt de boter in een (koeke)pan en bak de ballen in ca 15 minuten gaar en bruin. Kook de sperziebonen in weinig water gaar gaar koken. Op smaak brengen met zout. Satesaus in een pannetje al roerend opwarmen (niet koken). Gehaktballen serveren met rijst, sperziebonen en satesaus.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten