1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Gehaktballen met Satesaus

Gehaktballen met Satesaus

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-04-2004

Ingrediënten 4 personen


300 gr snelkookrijst. 1 beschuit. 500 gr half om half gehakt. 1 ei. 1 el sambal oelek. 2 el boter of margarine. 500 gr Sperziebonen
400 gr Satesaus



Gehaktballen met Satesaus, sperziebonen en rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst volgen de gebruiks aanwijzing. Verkruimel het beschuit. Meng het gehakt met zout, ei, beschuit en sambal naar smaak. Maak ballen van het gehakt (hou ze klein om ze sneller te kunnen bakken). Smelt de boter in een (koeke)pan en bak de ballen in ca 15 minuten gaar en bruin. Kook de sperziebonen in weinig water gaar gaar koken. Op smaak brengen met zout. Satesaus in een pannetje al roerend opwarmen (niet koken). Gehaktballen serveren met rijst, sperziebonen en satesaus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koken.met.ben


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koken.met.ben
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top