Palmpasen-broodhaantje
- Nederlands, Feestmaaltijd
- 10-20 min.
- Geplaatst op 03-04-2004
Paashaantje van brood om zo op te eten op op een palmpaasstok te prikken
Ingrediënten 4 personen
500 gr tarwebloem1/2 theel. zout
1 zakje droge gist
1 kleine eetl suiker
3 dl melk of water
een paar krentjes of rozijnen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 471,61 kcal |
Koolhydraten | 95,40 g |
Eiwitten | 16,68 g |
Vetten | 1,50 g |
Benodigdheden
oven voorverwarmen 200 ′cBereidingswijze
Doe de bloem, zout, gist en suiker in een kom.Maak een kuiltje in het mengsel en schenk daar de melk of het water in. Kneed alles goed door en dek de kom af met een vochtige schone theedoek. Laat het deeg ong. 45 min rijzen op een warme plek (bv de verwarming of de oven (de laagste stand) tot de hoeveelheid verdubbeld is. Verdeel het deeg in vieren en haal er van elk deel een plukje af. Kneed de haantjes in vorm en maak van de overgebleven stukjes vleugeltjes. Deze kun je met een beetje lauw water op het haantje plakken. Van de krentjes of rozijntjes maak je de ogen.
Bak de haantjes in ca, 20 min in de oven( 220′C.
Bron
onbekend
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties