Palmpasen-broodhaantje

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-04-2004

Paashaantje van brood om zo op te eten op op een palmpaasstok te prikken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gr tarwebloem
1/2 theel. zout
1 zakje droge gist
1 kleine eetl suiker
3 dl melk of water
een paar krentjes of rozijnen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 471,61 kcal
Koolhydraten 95,40 g
Eiwitten 16,68 g
Vetten 1,50 g
Benodigdheden
oven voorverwarmen 200 ′c

Bereidingswijze

Doe de bloem, zout, gist en suiker in een kom.Maak een kuiltje in het mengsel en schenk daar de melk of het water in. Kneed alles goed door en dek de kom af met een vochtige schone theedoek. Laat het deeg ong. 45 min rijzen op een warme plek (bv de verwarming of de oven (de laagste stand) tot de hoeveelheid verdubbeld is. Verdeel het deeg in vieren en haal er van elk deel een plukje af. Kneed de haantjes in vorm en maak van de overgebleven stukjes vleugeltjes. Deze kun je met een beetje lauw water op het haantje plakken. Van de krentjes of rozijntjes maak je de ogen.
Bak de haantjes in ca, 20 min in de oven( 220′C.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten