1. Home
  2. Recepten
  3. Italiaanse keuken
  4. Lasagne
  5. Lasagne gemaakt van kipgehakt met wilde paddestoelen

Lasagne gemaakt van kipgehakt met wilde paddestoelen

Door: marianneoud

  • Italiaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2004

Ingrediënten 4 personen


VOOR DE SAUS VAN KIP EN WILDE PADDESTOELEN: 225 gram wilde paddestoelen 1 grote ui, fijn gehakt 500 gram kipgehakt 120 gram Parmaham, in stukjes gesneden 1,5 dl marsala 285 gr tomatenblokjes uit blik 2 el verse basilicum blaadjes, fijngehakt2 el tomatenpuree 2 el olijfolie 3 teentjes knoflook zout en peper VOOR DE LASAGNE 100 gram Parmezaanse kaas 14 vellen voorgekookte lasagne boter om in te vetten 8,5 dl bechamelsaus



Zo?n lekker ovengerecht met kip, paddestoelen, Parmaham, Parmezaanse kaas en basilicum

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Bereidingswijze

Verwarm voor de saus de olijfolie in een pan en fruit hierin de ui, het knoflook en de paddestoelen 6 minuten. Voeg het gehakt en de ham toe en bak alles 12 minuten tot het vlees bruin is. Roer de Marsala, de tomaten, het basilicum en de tomatenpuree erdoor en laat het mengsel 4 minuten doorkoken. Voeg zout en peper toe, doe het deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes koken:roer het mengsel na een half uur even goed door Leg lasagnevellen op de bodem van een ingevette ovenschaal, schep hierop een laagje paddestoelensaus en daarop een laagje bechamelsaus. Herhaal dit twee keer en eindig met een laagje bechamelsaus. Strooi hierover de geraspte kaas en bak het gerecht 35 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marianneoud
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top