paaskipjes

  • Brood
  • 60-120 min.

palmpasenhaantjes voor het (paas)ontbijt

Deel dit recept

Ingrediënten
pak wittebroodmix (500 Gram),3 eetlepels kristalsuiker,25 gram(room)boter,3 dl lauw water 4 hard gekookte eieren, 1 eiwit, 4 krenten.Tip: Uiteraard kun je de haantjes ook maken van bloem en losse gist.Vooral heel goed gaat dit als je dan het deeg in de broodmachine maakt.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Een schone theedoek,huishoudfolie en een keukenschaar. Een stuk bakpapier voor op het bakblik.Een kwastje om het eiwit mee over de broodjes te strijken.

Voorbereiding

Kook de eieren ongeveer 10 minuten tot hard en laat ze afkoelen.Het eiwit loskloppen.

Bereidingswijze

Roer het broodmix met de kristalsuiker door 3dl lauw water.Voeg de boter toe en kneed tot een soepel deeg.Afdekken met huishoudfolie en 10 minuten laten rijzen. Verdeel het deeg nu in 4 porties en vorm er haantjes van. De staarten en de kammen op het kopje knip je in met de schaar.Leg de haantjes op het met bakpapier beklede bakblik,druk de eieren in het lijfje en een krent in het kopje als oog.Dek ze af met een schone theedoek en huishoudfolie en laat ze nu een 35 minuten rijzen op een redelijk warme en vooral tochtvrije plek. Verwarm de oven intussen op 200 graden Celcius. Bestrijk de broodjes met een kwastje met het losgeklopte eiwit.Bak d ebroodjes in de oven lichtbruin en gaar in 20 minuten en laat ze afkoelen.

Serveertip

Leuk en lekker bij de paasbrunch. Niet alleen leuk zijn de haantjes maar ook broodmannetjes zijn op dezelfde manier te maken.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mamag avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten