Bladerdeeghapje met zeewolf

  • Belgisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.

voorgerecht voor 4 pers.;uit Lekker Belgisch; Voor deze originele versie van koninginnenhapjes vult u de krokante pasteitjes met een smeuige saus van zeewolf, champignons en dille. bereidingstijd: 30 min (voor op een paasmenu)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
4 bladerdeegpasteitjes
- 400 a 500 g zeewolffilet (diepvries)
- 250 g champignons
- 2 takjes groene selder (zonder de blaadjes)
- 1/2 L visbouillon
(1 bouillonblokje opgelost in 1/2 L heet water)
- 1 dl room
- 1 citroen
- 1 eidooier
- 3 eetl. boter
- 2 eetl. bloem
- 1/2 koffiel. verse dille
- peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

- Borstel de champignons schoon of spoel ze af. Laat de kleine champignons heel, de
grotere snijdt u in twee of in vier.

- Snij de selder in blokjes.

Bereidingswijze

Laat 1 eetl. boter smelten in een pan. Voeg de champignons toe en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Laat gedurende 7 min. gaar stoven op een matig vuur.
Kruid met peper en zout.


Breng de visbouillon aan de kook in een kookpan. Voeg de selderblokjes toe en laat afgedekt 5 min. koken. Breek de diepgevroren visfilets indien nodig in kleinere stukken. Voeg ze bij de bouillon en breng terug tegen het kookpunt. Dek af en laat op een zacht vuur gaar worden gedurende 10 min.


Haal de vis uit de bouillon en laat uitlekken. Giet de visbouillon door een zeef.
Vang de bouillon op en hou de selder apart. Snij de vis in kleinere stukjes en verwijder ondertussen resterende graatjes.


Snij het hoedje uit de bladerdeegpasteitjes. Verwarm de bladerdeegpasteitjes gedurende 10 min. in de oven op 200 ?C.


Laat voor de saus 2 eetl. boter smelten in een kookpan. Meng er de bloem door en roer goed om met een klopper. Leng al roerend aan met de opgevangen bouillon.
Laat de saus doorkoken en blijf roeren tot u een gladde saus bekomt. Neem de pan van het vuur.


Meng de eidooier door de room. Voeg dit mengsel bij de saus terwijl u stevig blijft kloppen. Kruid met peper, zout en dille.


Meng de stukjes vis, de selder en de champignons voorzichtig onder de saus. Laat opwarmen op een matig vuur (niet laten koken). Breng op smaak met het sap van een halve citroen.

Serveertip

Vul de pasteitjes met de bereiding en dien onmiddellijk op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

viske___ avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten