1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Zalm
  6. Risotto met scampi's en gerookte zalm

Risotto met scampi's en gerookte zalm

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-04-2004

Ingrediënten 4 personen


- 250 g rijst voor risotto (Mediterraneo, Bosto)
- 500 g kleine scampi's (diepvries)
- 15 witte asperges (diepvries)
- 200 g paprikamix (diepvries)
- 200 g gerookte zalm (blokje)
- 3 tomaten
- 1 ruime eetl. mascarpone
- 3 dl visbouillon (1/2 blokje opgelost in 3 dl heet water)
- 1 dl droge witte wijn
- 2 eetl. boter
- 1/2 ui
- 50 g cashewnoten
- 1 capsule saffraan
- peper en zout



Hoofdgerecht voor 4 personen; bereidingstijd: 25 min.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

- Laat de asperges licht ontdooien (gedurende ? 30 min. op kamertemperatuur) en snij in kleine stukjes.

- Rooster de cashewnoten in een grote pan of wok op een zacht vuurtje, zonder vetstof. Hou ze apart.

- Pel de tomaten (dit gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en snij ze in kleine stukjes.

- Leg de diepgevroren scampi's 2 min. in heet water en pel ze.

- Snipper de ui fijn.

- Snij de zalm in kleine blokjes.

Bereidingswijze

Laat 2 eetl. boter goed heet worden in een grote pan of de wok. Laat er de gesnipperde ui lichtjes glazig in bakken op een zacht vuurtje.


Voeg de tomatenstukjes toe en laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 5 min. Breng op smaak met peper en zout.


Voeg de rijst en de saffraan toe. Meng dooreen. Voeg ook de aspergestukjes en de diepgevroren paprikamix toe. Overgiet met 3 dl visbouillon en 1 dl droge witte wijn.


Breng aan de kook en laat gedurende ? 5 min. afgedekt sudderen op een zacht vuurtje. Voeg de scampi's toe en laat nog 5 min. sudderen. De rijst moet al het vocht opnemen. Roer regelmatig om aanbranden te vermijden.


Meng er de stukjes gerookte zalm en een ruime eetl. mascarpone door. Laat nog enkele min. op het vuur zodat de kaas volledig kan smelten. Breng indien nodig op smaak met peper en zout.

Serveertip

Dien onmiddellijk op in diepe borden. Versier met de geroosterde cashewnoten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van viske___
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top