Quiche Lorraine van Rudolph
- Frans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lees meer: de quiche top 10
Ingrediënten 4 recipe.people
1 pak quichedeeg1 bosje lente-uitjes
250 gram spekblokjes
4 eieren
200 cc (ml) creme fraiche
100 gram geraspte kaas
zout, peper, nootmuskaat
quichevorm van ca. 24 cm doorsnede
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 643,63 kcal |
Koolhydraten | 25,19 g |
Eiwitten | 29,67 g |
Vetten | 46,45 g |
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 graden celsius. Bekleed een ingevette quichevorm met het deeg en prik het in met een vork. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze in ringetjes. Bak de spekblokjes in een Koekenpan aan. Klop in een kom de eieren los met de creme fraiche en breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Verdeel het spek over het deeg.
Bestrooi het met kaas en lente-uitjes. Schenk het eimengsel erover.Bak de quiche in ca. 25 minuten gaar en goudbruin middenin de voorverwarmde oven.
Bron
Bron: Life & Cooking
Serveertip
Bron: Life & Cooking