Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-04-2004
  • Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

    Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

    Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

  • Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

    Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

    Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

  • Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

    Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

    Andijviestamppot met spekjes, geitenkaas en honing-tijmjus

Bron: Life & Cooking

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1,5 kilo kruimige aardappelen
1,5 dl warme melk
150 gram spekblokjes
80 gram boter
600 gram gesneden andijvie (of 1 stronk 800 gram)
peper en zout
3 lente-uitjes
2 takjes tijm
1 zakje Knorr jus voor stamppot
0,5 eetlepel vloeibare honing
200 gram zachte geitenkaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De stamppot Schil en was de aardappels. Snijd ze in stukjes. Kook ze in ruim water met zout in ca. 20 minuten gaar. Bak in een droge koekenpan de spekjes uit. Was de andijvie en lente-ui en snijd ze fijn. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de melk en de helft van de boter toe en breng het op smaak met zout en peper.

Meng de andijvie, lente-ui en de helft van de spekjes door de puree. Serveer de stamppot met de rest van de spekjes en de geitenkaas 'on top'.De jus Haal de tijmblaadjes van de takjes. Verhit de rest van de boter in een pan (laat het bruin worden) en voeg voorzichtig 2 1/2 dl koud water, de inhoud van het zakje jus en de tijmblaadjes toe. Breng het al roerend aan de kook en laat de jus ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Roer op het laatst de honing door de jus.

Serveertip

Bron: Life & Cooking

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Gerardhhh avatar
Gerardhhh 08-11-2017

Het was heerlijk! Deze gaat nog vaak op tafel komen.

Lammy1954 avatar
Lammy1954 30-01-2014

Lijkt me erg lekker, neem ik mee! Groetjes Lammy

ans1975 avatar
ans1975 30-01-2014

wat hebben we gesmuld gisteren is zeker iets wat we vaker eten

mignonne avatar
mignonne 28-10-2004

Simpel en toch heel apart door de combinatie. Was erg lekker

luttepetut avatar
luttepetut 27-09-2004

Nou meid.Heb jij sjans dat we onze vingers nog hebben!! Onze complimenten,het was overheerlijk! Lut.

amensame avatar
amensame 25-09-2004

Heerlijk ik heb er nu al zin in hoor, Hartelijk bedankt.groeten van Nolly.

luttepetut avatar
luttepetut 22-09-2004

Ga ik mijn ventje voorschotelen!Lut.

leny1950 avatar
leny1950 14-06-2004

Het stond diep weg maar ik heb het op geduikeld, ik neem het mee. Lijkt me erg lekker. Gr. van Leny.

orphan avatar
orphan 02-04-2004

Ik heb dit heerlijke recept favoriet gezet,groetjes van Karin

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten