glutenvrije boterkoeken

  • Internationaal, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2004

te verwerken naar keuze met rozijnen, chocoladedruppels,enz.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 g No-Risk glutenvrije bloem
1 ei
1 pakje instant droge gist (= 11 g) of 25 g verse gist
15 g margarine of boter
10 g zout
30 g suiker
325 ml melk (325 ml water indien lactose-vrij)*
200 g croissant-margarine*

* vloeistof (melk of water) en croissant-margarine dienen vooraf gekoeld te worden tot koelkasttemperatuur!
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de ingredienten tot een glad en soepel deeg. Rol het deeg uit tot een rechthoek tussen 2 lagen bakpapier. Snij de croissant-margarine in dunne plakjes en verdeel over 1/3 van het deeg (middenstuk van het deeg). Plooi het deeg in een eerste stap tot 3 lagen dicht, en in een tweede stap tot 9 lagen. Rol het deeg opnieuw uit tussen 2 lagen bakpapier. Plooi het deeg opnieuw in 2 stappen dicht tot 9 lagen en herhaal het uitrollen. Plooi het deeg dicht en herhaal het uitrollen nog 2 maal.
Verdeel het deeg in gelijkbenige driehoeken, bestrooi naar keuze met rozijntjes, chocoladedruppels, parelsuiker, geconfijt fruit, ... en rol de deeglapjes op in de vorm van een croissant, te beginnen met de korte zijde.
Laat de deegstukjes rijzen in de oven bij 50?C tot verdubbeling van het volume. Verhoog de oventemperatuur tot 220?C en bak de boterkoeken gedurende een 15-tal minuten af tot ze goudbruin zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 17-04-2005

Bedankt, ik neem het recept mee. Ga het eens proberen met Schar mix C.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten