1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. scampi's van het huis

scampi's van het huis

Door: hesychia7

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2004

Ingrediënten 4 personen


20 grote scampi's, 500 ml.water, 1 blokje visbouillon, 15 g. boter, 1 ui, 1 rode paprika, 2 teentjes knoflook, 1 eetlpl. gehakte peterselie, 250 ml. magere room, 2 koffielepels mosterd, 1 scheutje cognac, 100 g. grijze garnalen, zout en peper, 70 g. geraspte gruyere.



Voorgerecht-altijd veel succes mee!!!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Laat de scampi's ontdooien. Breng het water en het bouillonblokje in een kookpot aan de kook. Laat de scampi's gedurende 2 minuten in de visbouillon koken. Laat ze uitlekken en pel ze.

Bereidingswijze

Doe de boter in een pan en laat ze smelten. Hak de ui fijn. Maak de paprika schoon en snij hem in lange reepjes. Fruit de ui en de paprika in de boter. Pel de look en knijp hem uit over de ui. Voeg er de peterselie en de wijn aan toe en laat deze tot de helft verdunnen. Voeg de room, de mosterd en de cognac toe en breng dit alles aan de kook. Eindig met de scampi's en de garnalen. Kruid met zout en peper.
Doe de bereiding in individuele pannetjes en bestrooi met geraspte gryere en zet ze in een voorverwarmde oven op 200?C (niet onder de grill)

Serveertip

Heerlijk met en paar sneetjes stokbrook dat u eerst inwreef met een teentje look, begoot met wat olijfolie en dan enkele minuten onder de grill plaatste



Reacties (8)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hesychia7
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top