Aardbeien-misu (tiramisu)

  • Italiaans, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 31-03-2004



Een overheerlijke tiramisu met aardbeien of frambozen

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
250 gr aardbeien

250 gr mascarpone

200 gr verse roomkaas

1 klein kopje espresso (of 6 eetlepels sterke zwarte koffie)

150 gr lange vingers

2 eidooiers

4 eetlepels gele basterdsuiker

4 eetlepels cognac of kirsch

4 eetlepels marsala

cacaopoeder om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm

Voorbereiding

Klop de eidooiers met 2 eetlepels suiker licht en romig met de hand (5 minuten), met een elektrische mixer 3 minuten en met een keukenmachine 2 minuten.

Roer de cognac of kirsch door de marsala. Giet de koffie in een kleine, brede kom of een diepbord en roer de helft van het marsalamengsel erdoor.

Doe de aardbeien en de rest van de suiker in een kom en stamp ze fijn. Roer de mascarpone toe en roer alles tot een romige massa.

Bereidingswijze

Plaats de ring van een springvorm van 20 cm op een serveerschaal of gebruik de vorm in zijn geheel op de normale manier. Doop de lange vingers kort in het koffiemengsel (laat ze niet te week worden) en beleg er de bodem van de vorm mee. Snijd ze zo nodig bij.

Schep er de helft van het mascarponemengsel over zodat de lange vingers helemaal bedekt zijn. Zeef er een laag cacaopoeder over. Leg opnieuw een laag in koffie gedoopte biscuits in de vorm. Spreid daar de aardbeien in een gelijkmatige laag over uit, gevolgd door de rest van de mascarpone. Strooi er tot slot opnieuw cacaopoeder over en laat de aardbeien-misu opstijven in de koelkast.

Serveertip

Snijd voor het serveren in punten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Christa_Beldman avatar
Christa_Beldman 29-10-2006

Ben dol op toetjes..deze heb ik nog niet Dank je groetjes Christa

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten