Amuse van Rookvlees gevuld met geitenkaas en amandelen
- Frans, Borrelhapje
- 10-20 min.
- Geplaatst op 30-03-2004
Een heel bijzondere amuse/borrelhapje! De geitenkaas wordt gemengd met honing, amandelschaafsel, en kappertjes. Zuur en zoet is een voortreffelijke combinatie en SUPER makkelijk in te vriezen.
Ingrediënten 16 personen
- 125 gram zachte geitenkaas
- 25 amandelschaafsel
- 1 el kappertjes
- 1 el honing
- peper
- ca. 12 plakjes rookvlees.
Voorbereiding
Amandelschaafsel even in een droge koekenpan roosteren en fijnhakken.
Bereidingswijze
Meng nu bij de geitenkaas de amandelen, honing, peper en kappertjes. Leg op een stuk plastic de plakjes rookvlees naast elkaar (dakpansgewijs) op het plastic. Rol nu van het geitenkaasmengsel rolletjes en leg die op het rookvlees. het is nogal veel dus je kan het ook alvast door de midden snijden. Rol nu het rookvlees op tot een rol en doe deze even in het plastic wat er onder zit. Zelf heb ik dit 30 minuten in de vriezer gelegd en toen mooie plakjes gesneden. Onze gasten waren heel enthousiast.
Laatste reacties
Heerlijk recept. Goeie combi. 2weken geleden gemaakt maar dan zonder de kapertjes;)
hmmm geitenkaas en honing is een briljante combinatie dus ik ga deze van de weeke eens maken!
Lijkt me heerlijk, neem dit graag mee.
Ook deze neem ik mee. Groetjes Marianne.
ik heb dit uitgeprobeerd afgelopen kerstmis als amuse. Iedereen was er enthousiast over. Heerlijk en makkelijk. alvast bedankt marianne
Neem dit ook mee! Groetjes, Louise
ik neem een stel borrelhapjes van je mee.volgende week geven wij een borrel en de hapjes serveer ik daarbij.alvast bedankt voor de recepten.sandra