Bavarois met advocaat

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 eieren *
10 gram gelatine *
50 gram suiker *
2 1/2 dl slagroom *
1 dl vruchtensap *
1 dl advocaat of Tokkelroom of Boerenslok of Brabants genot of roomerei *
toefjes slagroom *
mokkaboontjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Neem de eieren uit het doosje in de koelkast.
Week de gelatine in ruim koud water.
Splits de eieren met de eierscheider in eiwitten en eidooiers.
Gebruik de dooiers voor roerei of omelet.
Klop de eiwitten met 25 gram suiker in de beslagkom stijf.
Sla de slagroom stijf in een andere kom.
Voeg hieraan de overige suiker toe.
Verwarm het sap in een pan en los hierin de goed uitgeknepen gelatine op.
Roer de advocaat er doorheen en laat dit afkoelen.
Voeg dit toe aan de slagroom.
Schep het mengsel op de eiwitten en meng dit luchtig.
Spoel 4 puddingvormpjes om met koud water
Vul ze en plaats de vormpjes enige uren in de koelkast.
Stort de pudding op een natgemaakt bordje en voeg de garnering toe.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

brando70 avatar
brando70

Doorsturen

Home Recepten