1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Couscous
  6. Aubergines met gehakt en couscous

Aubergines met gehakt en couscous

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-03-2004

Ingrediënten 4 personen


2 aubergines;
4 eetl. zonnebloemolie;
zout;
versgemalen peper;
250 ml (2 bekertjes) zure room;
2 teentjes knoflook;
6 lente/bosuitjes;
2 eetl. pijnboompitten;
500 g rundergehakt;
1 theel. paprikapoeder;
400 g couscous;
100 g gedroogde abrikozen;
2 eetl. gehakte koriander (vers of diepvries) of 1 theel. gedroogd (ketoembar);
2 eetl. olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd de aubergines in plakken van 1 cm dik. Bestrijk ze met 2 eetl. zonnebloemolie aan beide zijden en rooster ze in een grill of anti-aanbakkoekenpan aan beide kanten goudbruin. Leg de plakken daarna op keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Klop de zure room met de geperste teentjes knoflook en versgemalen peper. Hak de uitjes fijn. Rooster de pijnboompitten in een hete droge koekenpan.

Bereidingswijze

Verhit de rest van de zonnebloemolie en fruit hierin de uitjes 2 minuten. Voeg het gehakt toe met paprikapoeder, peper en zout en bak het rul. Bereid intussen de couscous volgens de aanwijzing op de verpakking. Schep daarna de in stukjes gesneden abrikozen, koriander, olijfolie en de pijnboompitten erdoor. Schep de couscous in een warme schaal. Verdeel de aubergineplakken erover met in het midden het gehaktmengsel. Schep er hier en daar een toef zure room op. Serveer er pitabroodjes bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top