Muffins met stukjes chocolade

  • Engels, Banket
  • 30-60 min.

Muffins met stukjes chocolade

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr. chocolade, van goede kwaliteit225 gr. bloem1 eetl. bakpoeder100 gr.
donkerbruine basterdsuiker2 dl. melk4 eetl. gesmolten boter2 losgeklopte eieren
100 gr. chocoladestukjes, wit of bruin
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verhit de oven voor op 200 graden.
Smelt de chocolade au-bain-marie.
Zeef, boven een
schaal, de bloem met het bakpoeder.
Meng, in een andere schaal, de gesmolten chocolade
met de bruine basterdsuiker, melk, gesmolten boter en de losgeklopte eieren.

Bereidingswijze

Schep het bloemmengsel door het chocolademengsel.
Niet te lang blijven roeren.
Roer er
de stukjes chocolade door.
Vet de muffinvormen in en vul ze voor 2/3 met het beslag.

Bak ze in 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goed gerezen en stevig zijn.

Laat ze een paar minuten in de vorm afkoelen en zet ze daarna op een rooster.

Serveertip

Serveer ze warm of kou met een schep geklopte slagroom.
Eet smakelijk !

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

reve51 avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten