1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Saltimbocca
  6. Saltimbocca

Saltimbocca

Door: gvdweerd

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2004

Ingrediënten 4 personen


8kalfsschnitzels a60 gr.]8 blaadjes verse salie]
100 gr.parma ham] 4 el.olie,droge witte wijn] 2 el.boter] zout en peper]



Kalfsschnitzels met salie

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de salie en droog ze af.Druk of sla de
schnitzels plat.

Bereidingswijze

Leg op iedere schnitzel 1 dun plakje parma ham en daar bovenop 1 blaadje salie.Steek de
ham en de salie met een cocktailprikker op
het vlees vast.Verhit de olie en bak hierin
op een niet al te hoog vuur de schnitzels 2-3
min. per kant.Bestrooi de niet met ham beleg
de zijde van het vlees met zout en peper naar
smaak.Besprenkel de schnitzels met ca.1 el.
witte wijn en houd ze warm in een voorverwarm
de schaal.Roer de rest van de wijn door het bakvet,laat hierin de boter smelten en schenk
de saus over de schnitzels.

Serveertip

Hierbij passen spaghetti of witte rijst en
een frisse gemengde salade.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van gvdweerd
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top