Roergebakken voorjaarsgroenten met cashewnoten

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004
  • Roergebakken voorjaarsgroenten met cashewnoten

    Roergebakken voorjaarsgroenten met cashewnoten

    Roergebakken voorjaarsgroenten met cashewnoten

  • Roergebakken voorjaarsgroenten met cashewnoten

    Roergebakken voorjaarsgroenten met cashewnoten

    Roergebakken voorjaarsgroenten met cashewnoten

Een heerlijk en gezond gerecht, dat heel snel klaar is. Een variatie op een recept van fijnproever Peter Spaan. Kcal 530 p.p.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 koolrabi - 1 rode paprika - 3 lente-uitjes - 2 paksoi-bladeren - 1 pakje boursin of paturain - 2 teentjes knoflook - selderijzout - peper - 200 gr peultjes - 3 el olie - 75 gr cashewnoten (ongezouten) - sap van 1/2 citroen - 2 eetl gehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 297,25 kcal
Koolhydraten 14,27 g
Eiwitten 7,92 g
Vetten 21,72 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Koolrabi schillen en in kleine blokjes snijden. Paprika wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Lente-uitjes wassen en klein snijden. Paksoi in reepjes snijden. Knoflook pellen en fijnhakken. Noten in droge koekenpan even roosteren.

Bereidingswijze

Olie verhitten in wok. Lente-ui en knoflook 1
minuut roerbakken. Koolrabi en peultjes toevoegen en 4 minuten al roerend meebakken. Paprika en paksoi toevoegen en 1 minuut meebakken. Kruidenkaas toevoegen en al roerend laten smelten. Op smaak maken met zout en peper en wat citroensap. Op het laatst de noten erbij. Bestrooien met peterselie.

Bron

Tip Culinair - Peter Spaan

Serveertip

Lekker met rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten