1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Oosterse kipfilet met ananas en mango

Oosterse kipfilet met ananas en mango

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004

Ingrediënten 4 personen


400 gr kipfilet - 3 lente-uitjes - 1 groene Spaanse peper - 2 tomaten - 1/4 komkommer - 2 el bloem - 2 eetl olie - 1 dl tomatenketchup - 1 el ketjap manis - 1 el witte azijn - 1 dl kippenbouillon van tablet - 3 schijven verse ananas (eventueel uit blik uitgelekt) - 1 mango in stukjes


Verder heb je nodig


Wok

Oosters kipgerecht met ananas en mango
Oosters kipgerecht met ananas en mango

Een verrassende combinatie van pittig, krokant en zacht-zoet.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Kipfilet in reepjes snijden. Lente-uitjes wassen en in kleine stukjes snijden. Spaanse peper van pitjes ontdoen en klein snijden. Tomaten ontvellen, pitjes verwijderen en in reepjes snijden. Komkommer wassen, zaadlijst verwijderen en in halve maantjes snijden. Ananas in blokjes snijden. Mango schillen en in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Kipreepjes met bloem bestuiven. Olie verhitten en kip in 5 min krokant bakken. Ui de pan halen en op keukenpapier uitlekken. In rest olie lente-ui en Spaanse peper 1 minuut roerbakken. Tomatenketchup, ketjap, azijn, bouillon, tomaat, komkommer, ananas en mango toevoegen en alles in 2 minuten verwarmen. Kipreepjes weer toevoegen en even meewarmen.

Serveertip

Heel erg lekker met rijst.

Bron

Tip Culinair - Gerard Antvelink



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top