1. Home
  2. Recepten
  3. Aziatische keuken
  4. Aziatisch gekruide asperges roergebakken

Aziatisch gekruide asperges roergebakken

Door: pwiggers

  • Aziatisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004

Ingrediënten 2 personen


500 gr witte asperges - 50 gr peultjes - 3 lente-uitjes - 1 rode peper - 1 teentje knoflook - 3 el olie - 2 theel fijngehakte verse gember - 2 el oestersaus - 1-2 el Japanse sojasaus - 75 gr licht gezouten cashewnoten


Verder heb je nodig


Wok

Oosterse asperges
Oosterse asperges

Lekkere pittige asperges. Een recept uit de Volkskrant van Pay-Uun Hiu.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de asperges en snij 2 cm van de onderkant af.
Snij de asperges schuin in stukken. Was de peultjes en snij de puntjes eraf. Was de lente-uitjes en snij deze in schuine stukken van 2 cm. Verwijder de zaadjes uit de peper en hak deze fijn. Pel de knoflook en de gember en hak deze ook fijn.

Bereidingswijze

Kook de aspergestukjes (niet de kopjes!) even voor in water met zout tot beetgaar. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de knoflook, rode peper en gember. Schep dan de peultjes en lente-ui erdoor. Roerbak alles 4 minuten. Voeg de asperges, oestersaus, sojasaus en 2 eetl water toe en verwarm alles nog 3 minuten met een deksel op de wok. Schep op het laatst de cashewnoten erdoor.

Serveertip

Lekker met pandanrijst.

Bron

Volkskrant



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top