Mosterdsoep met spekjes

  • Frans, Soep
  • 10-20 min.
  • Mosterdsoep met spekjes

    Mosterdsoep met spekjes

    Mosterdsoep met spekjes

Deze verrukkelijke mosterdsoep heb ik nog niet kunnen vinden op Smulweb. Beslist geen mager recept, maar misschien daarom wel heel, heel erg lekker. Ik heb het recept al vele keren - op verzoek - doorgegeven. Een echt Top recept! Een dergelijk recept heeft ooit in een Tip gestaan, waardoor ik werd geinspireerd.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr roomboter - 3 lente-uitjes - 30 gr bloem - 1/8 ltr slagroom - 3 eetl Franse (Dijon) mosterd - 1/2 ltr melk - zout en peper - 75 gr reeptjes mager ontbijtspek - 2 eetl pijnboompitten
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 454,97 kcal
Koolhydraten 16,87 g
Eiwitten 12,34 g
Vetten 36,95 g
Benodigdheden
Koekenpan
pan voor de soep

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan.

Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de lente-ui plm. 3 minuten.
Roer de bloem erdoor en laat dit alles even garen (plm. 2 min).
Roer de room glad met de mosterd en voeg dit bij de roux. Goed roeren!.
Nu beetje voor beetje de melk toevoegen.
Vind je de soep te dik, dan nog wat melk erbij.
Doe de spekreepjes in de soep.
Maak de soep op smaak met zout en peper.
Voeg op het laatst de pijnboompitten toe.

Serveertip

Heerlijk voorgerecht.
Eventueel met reepjes gerookte zalm.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten