1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. Mosterdsoep
  5. Mosterdsoep met spekjes

Mosterdsoep met spekjes

Door: pwiggers

  • Frans, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004

Ingrediënten 4 personen


50 gr roomboter - 3 lente-uitjes - 30 gr bloem - 1/8 ltr slagroom - 3 eetl Franse (Dijon) mosterd - 1/2 ltr melk - zout en peper - 75 gr reeptjes mager ontbijtspek - 2 eetl pijnboompitten


Verder heb je nodig


Koekenpan
pan voor de soep

Mosterdsoep met spekjes en lenteui

Foto uit tijdschrift

Foto uit tijdschrift

Deze verrukkelijke mosterdsoep heb ik nog niet kunnen vinden op Smulweb. Beslist geen mager recept, maar misschien daarom wel heel, heel erg lekker. Ik heb het recept al vele keren - op verzoek - doorgegeven. Een echt Top recept! Een dergelijk recept heeft ooit in een Tip gestaan, waardoor ik werd geinspireerd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bak de spekreepjes knapperig in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan.
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Haal ze uit de pan.

Smelt de roomboter in een pan en fruit hierin de lente-ui plm. 3 minuten.
Roer de bloem erdoor en laat dit alles even garen (plm. 2 min).
Roer de room glad met de mosterd en voeg dit bij de roux. Goed roeren!.
Nu beetje voor beetje de melk toevoegen.
Vind je de soep te dik, dan nog wat melk erbij.
Doe de spekreepjes in de soep.
Maak de soep op smaak met zout en peper.
Voeg op het laatst de pijnboompitten toe.

Serveertip

Heerlijk voorgerecht.
Eventueel met reepjes gerookte zalm.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top