Heerlijk in dit wokgerecht!
400 gram zalmfilet - zout en peper - 150 gram groene asperges - 1 kleine courgette - 2 lente-uitjes - 2 el zonnebloemolie - 2 el gemberstrips in azijn (als sinsin te koop bij de Toko)- 2 eetlepels fijngesneden koriander - 1 tl sesamolie
Wok of wadjan
Heerlijk roerbakgerecht met heel veel lekkere voorjaarsgroenten. We moeten weer wat aan onze lijn gaan denken toch? Dit gerecht heeft 180 kcal.
Snij de zalm in stukjes en bestrooi deze met peper en zout. Snij het onderste stukje van de asperges af en snij de asperges in drieën. Snij de courgettes in plakken en dan weer in reepjes. Snipper het wit van de lente-ui en snij het groen in reepjes.
Verwarm de olie en fruit hierin het wit van de lente-ui. Roerbak de asperges 2 minuten. Voeg de zalm toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de courgette toe en roerbak die ook 2 minuten. Maak het zalm mengsel op smaak met wat peper, zout en sesamolie en verdeel het over 4 borden. Garneer met het groen van de lente-ui, de fijngesneden koriander en de gember.
Lekker met mihoen
Margriet 11 - 2004