Turkse Pizza met shoarmavlees en sla

  • Turks, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004


Deze Turkse pizza is onstaan naar aanleiding van het andere recept: Turkse pizza met feta en sla Zelf bedacht en net zo lekker en makkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
* 250gr. shoarmavlees (of meer als je dat lekker vind)
* paprika
* knoflooksaus (uit n fles bijv. van Calvé)
* zakje gemengde sla
* 2 Tarwe(wrap)tortillas
* scheutje olie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 718,88 kcal
Koolhydraten 38,81 g
Eiwitten 30,77 g
Vetten 48,13 g
Benodigdheden
houtenspatel, wok of hapjespan, grote koekenpan, 2 borden, 2 saté prikkers.

Voorbereiding

was de sla kort en laat ze uitlekken.
maak de paprika schoon en snijd hem in kleine stukjes.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in wok of hapjespan. Bak hierin het shoarmavlees rondom bruin en gaar. Bak de paprika ca, 4 min. mee. Zet het vuur dan zacht.
Zet de grote koekenpan op het vuur en bak hierin kort de beide tortilla;s aan beide zijde. Leg de tortillas op de borden en verdeel hetshoarma mengsel erover. Dan op elke tortilla een flinke scheut (niet te gek) knoflooksaus en verdeel als laatste de sla erover.

Vouw de onderste rand van de tortilla naar boven tot ongeveer op de helft. Vouw dan beide zijkanten naar het midden zodat ze elkaar overlappen. Steek het vast met een satéprikkertje.

Serveertip

Zet bij elkbord eenglas waarin 1 of meerdere servetjes opgerold inzitten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mariekeschep avatar
mariekeschep 02-08-2011

Daniëlle en Jo vonden het lekker!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten