Beslagkom
vork en mes
diep bord
Heerlijke bolletjes met amandelspijs en cacao!
Strooi in een diep bord de poedersuiker.
Meng er 30 gr cacao doorheen.
Doe nu de boter erbij(hij moet wel zacht zijn, op kamertemperatuur).
Prak alles goed met een vork door elkaar. Doe het nu in een beslagkom en verbrokkel de amandelspijs erin.
Kneed dan dit alles met koele handen, maar wel snel en goed, tot een stevige bal. Druk de bal plat en snijd hem in 20 stukjes.
Maak van deze stukjes mooie balletjes.
Je moet ze wel snel rollen anders worden ze weer zacht.
Leg de balletjes 15 min. in de koelkast.
Strooi in een bord de rest van de cacao en rol de balletjes erdoor.
Als je het leuk vind kun je de balletjes ook in papierenbakjes(caisses) leggen. Om goed stijf te worden moeten de balletjes nog minstens 2 uur in de koelkast.
vleermuisov 09-12-2004
Ga ze proberen! Groetjes,
jentje1 03-12-2004
Leuk om eens met de kinderen te maken.Bedankt en groetjes. Jennie