Kruumel vlaai

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004

Streekgerecht uit Limburg. Heerlijke Limburgse vlaai !

Deel dit recept

Ingrediënten
-5 dl melk
-1/2 vanillestokje
-50 g custardpoeder
-50 g suiker
-75 g suiker
-75 g harde boter
-100 g bloem
-poedersuiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

DE PUDDING:
-breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 15 min trekken

Bereidingswijze

-roer de custardpoeder met de suiker en 4 el koude melk tot een glad papje
-neem het vanillestokje uit de melk en bind de melk al roerend met het custardpapje
-even door laten koken en dan af laten koelen
-schep de pudding als deze nog dik vloeibaar is in de vlaaibodem
KRUIMELTJESLAAG:
-kneed de suiker, bloem en de fijngesneden boter met een koele hand tot een kruimelig geheel
-strooi deze kruimels over de puddinglaag en bak de vlaai in de hete oven van 200?C gedurende 30 min
-in de vorm laten afkoelen en dan bestrooien met poedersuiker

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

amcsnijders avatar
amcsnijders 27-03-2004

Lijkt me erg lekker. Neem ik mee. Bedankt! Groetjes Anja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten