1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kruumel vlaai

Kruumel vlaai

Door: marcdepester

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004

Ingrediënten


-5 dl melk
-1/2 vanillestokje
-50 g custardpoeder
-50 g suiker
-75 g suiker
-75 g harde boter
-100 g bloem
-poedersuiker



Streekgerecht uit Limburg. Heerlijke Limburgse vlaai !

Ontdek meer:

Voorbereiding

DE PUDDING:
-breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 15 min trekken

Bereidingswijze

-roer de custardpoeder met de suiker en 4 el koude melk tot een glad papje
-neem het vanillestokje uit de melk en bind de melk al roerend met het custardpapje
-even door laten koken en dan af laten koelen
-schep de pudding als deze nog dik vloeibaar is in de vlaaibodem
KRUIMELTJESLAAG:
-kneed de suiker, bloem en de fijngesneden boter met een koele hand tot een kruimelig geheel
-strooi deze kruimels over de puddinglaag en bak de vlaai in de hete oven van 200?C gedurende 30 min
-in de vorm laten afkoelen en dan bestrooien met poedersuiker



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top