Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kruumel vlaai

Kruumel vlaai

Door: marcdepester

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004

Ingrediënten


-5 dl melk
-1/2 vanillestokje
-50 g custardpoeder
-50 g suiker
-75 g suiker
-75 g harde boter
-100 g bloem
-poedersuiker



Streekgerecht uit Limburg. Heerlijke Limburgse vlaai !

Ontdek meer:

Voorbereiding

DE PUDDING:
-breng de melk met het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat 15 min trekken

Bereidingswijze

-roer de custardpoeder met de suiker en 4 el koude melk tot een glad papje
-neem het vanillestokje uit de melk en bind de melk al roerend met het custardpapje
-even door laten koken en dan af laten koelen
-schep de pudding als deze nog dik vloeibaar is in de vlaaibodem
KRUIMELTJESLAAG:
-kneed de suiker, bloem en de fijngesneden boter met een koele hand tot een kruimelig geheel
-strooi deze kruimels over de puddinglaag en bak de vlaai in de hete oven van 200?C gedurende 30 min
-in de vorm laten afkoelen en dan bestrooien met poedersuiker



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top