1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Mediterrane keuken
  5. Ratatouille
  6. Ratatouille plaattaart

Ratatouille plaattaart

  • Mediterraan, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2004

Ingrediënten 4 personen




10 plakjes bladerdeeg
1 ratatouillepakket (ui, knoflook, paprika, courgette, aubergine, tomaat, tijm)
vloeibare margarine
100 gram feta
50 gram zwarte olijven













De keuken rondom de Middellandse Zee staat gelijk aan heerlijk genieten. Dat mag duidelijk zijn. Alle maaltijden worden het liefst genoten in het gezelschap van familie en vrienden want zo hoort dat bij de typische mediterrane levensstijl.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 220?C (heteluchtoven 200?C). Laat het bladerdeeg ontdooien. Leg de deegplakjes op elkaar, rol ze uit tot een vierkante lap zo groot als de bakplaat en leg ze op de met bakpapier beklede plaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak hem ca. 30 minuten.

2. Maak intussen de groenten schoon. Snipper de ui en knoflook, snijd de aubergine, courgette en paprika in stukken. Verhit 2 kneepjes vloeibare margarine in een pan. Wacht tot de grote bellen verdwenen zijn en bak de groenten in ca. 8 minuten gaar.

3. Snijd intussen de tomaat in blokjes en ris de tijm van de takjes. Voeg de tijm en tomaat toe en laat het nog ca. 2 minuten bakken.

4. Schep de ratatouille op de taartbodem en verkruimel de feta erboven. Verdeel de olijven over de plaattaart en zet hem nog ca. 5 minuten in de oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van r_f
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top