1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Mexicaanse keuken
  5. Tortilla
  6. Volkoren tortilla

Volkoren tortilla

  • Mexicaans, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2004

Ingrediënten 3 personen


350 gr. volkorenmeel,
150 gr. tarwebloem,
3 eetlepels olijfolie,( die goed tegen hitte kan).
3dl warm water,1 theel. bakpoeder,
eventueel karwijzaad, korianderpoeder aan het deeg toevoegen,
beetje zout.


Verder heb je nodig


Grote kom,
deegroller,
koekenpan met anti aanbaklaag.


Deze tortilla's hebben meer smaak en door toevoeging van volkoren meel toch weer iets gezonder.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meel in de kom doen,
olie, bakpoeder, water en zout erbij.
Goed kneden met je handen, als het deeg niet meer aan je handen plakt is het klaar.
Bij te veel water steeds een klein beetje meel toevoegen totdat het deeg niet meer plakkerig aanvoelt.
Kleine balletjes maken.
Strooi wat bloem op het aanrecht, balletjes rol je uit tot een ronde pannenkoek,(grote kan je zelf bepalen)

Bereidingswijze

Scheutje olijfolie in de koekenpan, tortilla aan beide zijde ongeveer 2 minuten bakken,
Niet te hard bakken dan worden het net plankjes, ze moeten soepel te bewegen zijn.
Na een aantal keer oefenen heb je het al onder de knie.

Serveertip

Allemaal aparte schaaltjes neerzetten.
Met kleine stukjes gegrilde kipfilet,
geruld gekruid gehakt, gegrilde paprika, kidneybonen, zilvervliesrijst, komkommer stukjes, fijn gesneden sla,
stukjes ananas, geraspte kaas, sausjes (bacon/ui van duyvis is erg lekker),etc.
Je kan het zo gek maken als je zelf wilt,
Altijd een succes!!!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catonja


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van catonja
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top