1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. PAASHAASTAART

PAASHAASTAART

Door: bep13

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2004

Ingrediënten


VOOR HET GEKNEDE DEEG:* 175 g Tarwebloem* 1 Afgestreken theelepel Bakpoeder* 50 g Suiker* 2 Zakjes Vanillesuiker* 125 g Koude Boter of MargarineVOOR HET BISCUITDEEG:* 3 Eidooiers* 4 Eetlepels Warm Water* 125 g Suiker* 1 Zakje Vanillesuiker* 3 Eiwitten* 75 g Tarwebloem* 75 g Maizena* 15 g Cacao* 2 Afgestreken theelepels Bakpoeder* 75 g Gesmolten ,afgekoelde Boter of MargarineVOOR DE GARNERING:* 100 g Pure Chocolade* 30 g Kokosvet* 2 Eetlepels KersenjamVOOR DE VULLING:* Circa 200 g Mandarijntjes (uit blik)* 50 cl Slagroom* 1 Zakje Vanillesuiker* 2 Zakjes Klop-vast* 4 Eetlepels Mandarijnesap* 40 g Gehakte Pistache-noten of Chocoladehagel* Gekleurde Paas-eitjes



Een bewerkelijk recept ,maar daar heb je wel iets voor!Want de smaak van deze taart is net zo lekker zoals een taart van de banketbakker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Voor het te kneden deeg de tarwebloem met het bakpoeder mengen ,hierna zeven ,en dan in het midden een kuiltje maken.* Suiker samen met de vanillesuiker in het kuiltje doen.* De koude boter in stukjes snijden en bovenop de suiker leggen.* Met bloem bedekken en dan vanuit het midden alle ingredienten snel tot een glad deeg kneden.* Als het blijft kleven een poosje op een koele plaats zetten.* Dan 1/3 deel van het deeg dun uitrollen ,hier 24 hazen uitsteken (12 met de kop naar links en 12 met de kop naar rechts ,dit bereikt u door de vorm om te draaien).* Dan op een bakblik leggen en hierna in een voorverwarmde oven plaatsen (gas: 3-4 ,Elektra: 175-200?C) en circa 10 minuten bakken.* Ondertussen de rest van het deeg uitrollen en de bodem van een ingevette springvorm (? 28 cm) hiermee bekleden.* Met een vork meerdere keren de deegbodem inprikken.* De haasjes uit de oven dan de springvorm met deeg bodem in de oven.* Voor circa 15 minuten ,hierna gelijk het gebak van de bodem van de springvorm losmaken ,goed af laten koelen en pas op een schaal leggen als de bodem helemaal is afgekoeld.* Voor het biscuitdeeg gaan we de eidooiers met het warme water schuimig kloppen en beetje bij beetje 2/3 van de suiker met het zakje vanillesuiker eraan toevoegen.* Blijven kloppen tot een creme-achtig mengsel is ontstaan.* De eiwitten stijf kloppen en al roerend hieraan de rest van de suiker toevoegen , en op het eiermengsel scheppen.* De bloem met de maizena ,cacao en het bakpoeder mengen ,boven het eiermengsel zeven ,en hierna er voorzichtig doorheen scheppen (NIET ROEREN!).* Dan de gesmolten ,afgekoelde boter eraan toevoegen.* Een springvorm (? 28 cm ,bodem ingevet en bedekt met bakpapier) met het deeg vullen ,en direct bakken (Gas: 3-4 Niet Voorverwarmd ,Elektra: 175-200?C Voorverwarmd!)* Na een baktijd van 20-30 minuten de taartbodem goed laten afkoelen ,en hierna doorsnijden.

Bereidingswijze

* Voor de garnering gaan we de pure chocolade met het kokosvet in een pannetje au-bain-marie tot een glad papje roeren.* De bovenste biscuitbodem en steeds 1 kant van een haas (de buitenkanten van ieder paar) met de gesmolten chocolade bestrijken.* De bodem van het geknede deeg met de kersenjam bestrijken ,en hierop de onderste biscuitbodem leggen.* Voor de vulling gaan we de mandarijntjes laten uitlekken ,het sap opvangen en bewaren tot later gebruik.* Slagroom ? minuut kloppen.* Vanillesuiker met de zakjes klop-vast mengen en in de slagroom strooien.* Slagroom dan stijf kloppen en het mandarijnesap erdoor heen roeren.* Een slagroomspuit met een gekarteld mondstuk met de helft van de slagroom vullen.* Door de rest van de slagroom de in stukjes gesneden mandarijnen roeren en de onderste biscuitbodem hiermee bestrijken.* De bovenste biscuitbodem erop leggen ,en de rand van de taart met een beetje slagroom uit de slagroomspuit bestrijken.* De bovenkant van de taart met de rest van de slagroom versieren.* De rand van de taart met de gehakte pistache-noten bestrooien.* De taart dan af garneren met de gekleurde paas-eitjes.

Serveertip

TIP: Voor het biscuitdeeg gebruik ik zelf een kant en klare mix dat maakt het wat gemakkelijker!( Biscuitdeeg van de molen "de 4 winden" uit Rotterdam)



Reacties (4)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bep13
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top