Javaanse pudding met mango

  • Indonesisch, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2004

Deel dit recept

Ingrediënten
1/2 l kokosmelk, 5 el maizena, 2 eieren, 3 el javaanse suiker, 2 kleine mango's
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Puddingvorm

Bereidingswijze

Kokosmelk aan de kook brengen. Maizena aanmaken met 6 el koud water en aan de kokende kokasmelk toevoegen. Blijf roeren totdat het een behoorlijk stijve massa is. Haal de pan van het vuur.

De eieren scheiden en de eierdooiers in een kom roeren met 2 el water. Voeg hieraan toe de iets afgekoelde puddingmassa. Roer dat goed doorelkaar. Doe de puding massa nog even op een matig vuurtje en blijf roeren tot de kookpunt en haal van het vuur. Voeg de suiker toe en blijf nog goed roeren. Laat dit tot lauwwarm afkoelen.

Klop de eiwitten. Spatel zo luchtig mogelijk door de puddingmassa.Doe in een puddingvorm die met eiwit of olie bestreken is. Plaats de vorm minimaal 3 uur in een koelkast.

Schil de mango's. Snijd de vruchtvlees in blokjes.

Serveertip

Stort de pudding op een schotel en schik hier om heen de mango stukjes.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten