-4 lekkerbekken (zelf af te bakken)
-2 uien
-5 teentjes knoflook
-2 eetlepels boter
-1 eetlepel selderie , fijn gesneden
-1 eetlepel prei , fijn gesneden
-3 volle eetlepels taotje sambal goreng
-? eetlepel ve-tsin
-5 of 6 eetlepels tomatenketchup
-2 eetlepels ketjab manis (zoete soja)
-1 eetlepel azijn
-zout
-suiker
-kopje water
-klein beetje gember
Bakken in een hapjespan
Lekker pittig visgerecht , de saus moet een lekkere zoet zure smaak hebben .( ik weet zeker , als je dit gerecht een maal geproefd hebt , ben je verkocht....)
Ui en knolook fijn snijden , prei en selderie ook apart fijn snijden .
Ui en knoflook in de boter fruiten .
Selderie prei en sambal taotje hierbij voegen . Lekker even laten pruttelen .
Daarna de ve-tsin , de tomatenketchup , de gember en de ketjab er door doen.
Even laten doorpruttelen en dan de azijn , zout en suiker naar smaak toe voegen .
Met het toevoegen van het water , de saus opnieuw aan de kook brengen .
De saus moet lekker zoetzuur zijn .
De vis in de saus leggen , en een kwartiertje lekker laten pruttelen .
Lekker met witte rijst en sambal boontjes .
Over de rijst wat kant en klare gebakken uitjes strooien.
Eet smakelijk
cheesy 15-02-2008
Meegenomen, klinkt lekker
sugari 03-07-2004
meegenomen
Lijkt me heerlijk
bedankt en groetjes Ine
sd90007 26-03-2004
thanx net wat ik zocht, ben dol op vis, met name zoet zuur
Groeten Jopie