1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. Baked custard

Baked custard

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2004

Ingrediënten 4 personen


1 l melk, schil van 1/2 citroen, 100 gr poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 5 eieren, zout, eetl boter, mespunt foelie



Klassiek warm Engels nagerecht, waarbij de aanwezigheid van foelie de smaak extra doet uitkomen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bereidingswijze

Verwarm de melk met de goed gewassen citroenschil op laag vuur. Voeg poedersuiker en vanillesuiker toe. Breng de melk onder voortdurend roeren aan de kook. Neem de pan van het vuur. Verwijder de citroenschil. Klop in een kom de eieren los met een mespunt zout. Schep onder goed roeren enkele eetlepels van de warme melk bij. Meng dan het eiermengsel, nog steeds onder goed roeren, met de rest van de melk. Bestrijk een ovenschotel met 1 eetlepel boter. Schenk hierin door een zeef de melk met de eieren. zet de schotel 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat op deze manier de melk langzaam stollen. Verdeel op het moment dat de melk vast wordt de rest van de boter in kleine vlokjes over de custard en strooi er ongeveer vier tot zes kleine vleugjes foelie over uit. Er komt dan een mooi goudbruin korstje op de custard.

Serveertip

Kan zowel koud als warm worden geserveerd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antwerpen


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antwerpen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top