1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Gratin van kleine aardappeltjes en champignons

Gratin van kleine aardappeltjes en champignons

Door: pwiggers

  • Frans, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-03-2004

Ingrediënten 4 personen


500 gr gekookte krielaardappeltjes - 500 gr champignons - boter - peper, zout - gemalen koriander - 125 ml crème fraîche - 4 eetl melk - 2 eidooiers - 1 eetl fijngehakte peterselie


Verder heb je nodig


4 eenpersoons lage ovenschaaltjes of een grote ovenschaal


Een heerlijke gratin van krielaardappeltjes met champignons en crème fraîche. Leuk om op te dienen in kleine eenpersoons ovenschaaltjes. Het recept heeft ooit in een krant gestaan.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snij de gekookte aardappelen in plakjes. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Verhit boter in een koekenpan en fruit hierin de plakjes champignon 5 minuten. Kruiden met peper en zout. Vet de ovenschaal(tjes) in met boter.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg om en om aardappelplakjes en champignons op elkaar. Bestrooi deze met peper, zout en gemalen koriander. Roer de eidooiers, crème fraîche en melk door elkaar. Roer de gehakte peterselie erdoor en verdeel dit over de ovenschaaltjes. Laat de gratins in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin en stevig worden. Serveer direct.

Serveertip

Lekker met een salade.

Bron

??



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top